ATAER GIDA

 

EKMEK KATKI MADDELERİ

 

UN KATKI MADDELERİ
ATAER GIDA / ÇEŞİT EKMEK MİKSLERİ

 

ÇEŞİT EKMEK MİKSLERİ

 

ENZİMLER
 

SAFRAN ÇAVDAR EKMEĞİ MİKSİ

%100 kullanım için hazırlanmış mikslerdir. Ekstra un ilavesine gerek yoktur.

İÇİNDEKİLER: Buğday unu, çavdar unu, kavrulmuş malt unu, çavdar ekşisi tozu, yağsız süt tozu, buğday glüteni, şeker, askorbik asit, enzim(alfa amilaz, hemiselülaz).

AMBALAJ: 20 kg. kraft torba.

SAKLAMA KOŞULLARI
Serin ve rutubetsiz ortamda maksimum 25 °C’de ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.

KULLANMA TALİMATI
Safran Çavdar                                                                          20 kg.
Su                                                                                          11 – 12 lt.
Yaş Maya                                                                                600 – 700 gr.
Tuz                                                                                         240 – 300 gr.

ÜRETİM
Yoğurma süresi: Spiral mikserlerde 4 – 5 dak. yavaş, 5 – 6 dak. hızlı, çatal kazanlarda 25 – 30 dak. yoğrulur.

Hamur sıcaklığı: 24–25 °C olmalıdır.

Kesim ve şekil verme: Hamur istenilen gramajda kesilir. 10 – 15 dak. bekletilir, şekil verilir, gerekirse süslemesi yapılır ve pasalara dizilir.
Fermantasyon odasında olgunlaşıncaya kadar 50 – 60 dak. bekletilir.

PİŞİRME
Matador fırınlarda 250 °C’de 25 – 30 dak. döner fırınlarda 260 °C’de bol buhar verilerek pişirilir.
Rol ekmekler 260 – 280 °C’de 10 – 15 dak. pişirilir.

 
Copyright © 2009 ataer gıda