ATAER GIDA

 

EKMEK KATKI MADDELERİ

 

UN KATKI MADDELERİ
ATAER GIDA / ÇEŞİT EKMEK MİKSLERİ

 

ÇEŞİT EKMEK MİKSLERİ

 

ENZİMLER
 

SAFRAN TAHIL EKMEĞİ MİKSİ
 
%100 kullanım için hazırlanmış mikslerdir. Ekstra un ilavesine gerek yoktur.
 
İÇİNDEKİLER: Buğday unu, ayçekirdek içi, keten tohumu, haşhaş tohumu, susam, mısır unu, soya unu, çavdar unu, kavrulmuş malt unu, buğday ekşisi tozu, yağsız süt tüzu, buğday glüteni, şeker, askorbik asit, enzim(alfa amilaz, hemiselülaz).
 
AMBALAJ: 20 kg. kraft torba.
 
SAKLAMA KOŞULLARI
Serin ve rutubetsiz ortamda maksimum 25 °C’de ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
 
KULLANMA TALİMATI
Safran Tahıl                                                                                  20 kg.
Su                                                                                               11 – 12 lt.
Yaş Maya                                                                                     600 – 700 gr.
Tuz                                                                                              240 – 300 gr.
 
ÜRETİM
Yoğurma süresi: Spiral mikserlerde 4 – 5 dak. yavaş, 5 – 6 dak. hızlı, çatal kazanlarda 25 – 30 dak. yoğrulur.
Hamur sıcaklığı: 24–25 °C olmalıdır.
Kesim ve şekil verme: Hamur istenilen gramajda kesilir. 10 – 15 dak. bekletilir, şekil verilir, gerekirse süslemesi yapılır ve pasalara dizilir.
Fermantasyon odasında olgunlaşıncaya kadar 50 – 60 dak. bekletilir.
 
PİŞİRME
Matador fırınlarda 250 °C’de 25 – 30 dak. döner fırınlarda 260 °C’de bol buhar verilerek pişirilir.
Rol ekmekler 260 – 280 °C’de 10 – 15 dak. pişirilir.
 
Copyright © 2009 ataer gıda