ATAER GIDA

 

EKMEK KATKI MADDELERİ

 

UN KATKI MADDELERİ
ATAER GIDA / ÇEŞİT EKMEK MİKSLERİ

 

ÇEŞİT EKMEK MİKSLERİ

 

ENZİMLER
 

SAFRAN YULAF EKMEĞİ PREMİKSİ
 
Konsantre mikslerdir. İçeriğinde buğday unu kullanılmayıp, ekmek yapım aşamasında eklenmektedir.
 
İÇİNDEKİLER: Yulaf unu, yulaf ezmesi, keten tohumu, kavrulmuş malt unu, yağsız süt tozu, buğday glüteni, şeker, askorbik asit, enzim(alfa amilaz, hemiselülaz).
 
AMBALAJ: 20 kg. kraft torba.
 
SAKLAMA KOŞULLARI
Serin ve rutubetsiz ortamda maksimum 25 °C’de ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
 
KULLANMA TALİMATI
Safran Yulaf - %50 Kullanım                                                           10 kg.
Buğday Unu                                                                                  10 kg.
Su                                                                                                11 – 12 lt.
Yaş Maya                                                                                     600 – 700 gr.
Tuz                                                                                               240 – 300 gr.


ÜRETİM

Yoğurma süresi: Spiral mikserlerde 4 – 5 dak. yavaş, 5 – 6 dak. hızlı, çatal kazanlarda 25 – 30 dak. yoğrulur.
Hamur sıcaklığı: 24–25 °C olmalıdır.
Kesim ve şekil verme: Hamur istenilen gramajda kesilir. 10 – 15 dak. bekletilir, şekil verilir, gerekirse süslemesi yapılır ve pasalara dizilir.
Fermantasyon odasında olgunlaşıncaya kadar 50 – 60 dak. bekletilir.
 
PİŞİRME
Matador fırınlarda 250 °C’de 25 – 30 dak. döner fırınlarda 260 °C’de bol buhar verilerek pişirilir.
Rol ekmekler 260 – 280 °C’de 10 – 15 dak. pişirilir.

 
Copyright © 2009 ataer gıda